четвртак, 7. мај 2009.

Restrikcije u južnom dijelu grada

Zbog neplaćenih računa za struju preduzeća „Hidromont-Merkur“ koje je do početka ove godine gazdovalo izvorištem Topliš i sistemom za vodosnabdijevanje južnog dijela opštine, u tom dijelu je uvedeno restriktivno snabdijevanje vodom.
Za vodosnabdijevanje sa Topliša koriste se bunari na istoimenom izvorištu, koji su vlasništvo preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Tivta, kao i bunari u Grbaljskom polju, čiji je vlasnik budvansko preduzeće „Hidromont – Merkur“. Zbog neizmirenja obaveza, smanjena je količina vode koja se distribuira potrošačima, pa su do rješenja problema sa «Hidromontom» u tivatskom vodovodu bili prinuđeni na uvođenje restrikcija prema kojima vodu 24 sata imaju Radovići i obala Đuraševića, a Vrijes i Gradiošnica od 6,30 do 19 sati. Visoke zone Radovića, Krašići i Gošići vodom su snabdjeveni od 7,30 do 14 sati.
U tivatskom vodovodu podsjećaju da je u tom dijelu opštine od početka ove godine znatno poboljšano vodosnabdijevanje, što potvrđuju i potrošači. To su u preduzeću, kako ističu, postigli uz veoma visoke troškove. Ipak, rješenje novonastalog problema ne zavisi samo od tivatskog preduzeća pa je restrikcija bila neminovna, navodi se u obavještenju iz Vodovoda.

Plutajuća zaštitna brana oko Arsenala

Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore objavila je oglas za pomorce u kojem se navodi da je zbog radova na gatu I marine „Porto Montenegro” u Tivatskom zalivu postavljena plutajuća zaštitna brana oko južnog dijela akvatorijuma bivšeg Arsenala.
Brana je noću označena trepćućim svjetlom, pa UPS poziva sve koji plove tim područjem da obrate maksimalnu pažnju.Iz UPS su upozorili nautičare i da je zbog radova na molu, privremeno pogašeno i obalno svjetlo Tivat na glavi gata I u “Porto Montenegru”.