понедељак, 27. април 2009.

Kankaras jos nije donio odluku

Za nama je dobar period, jer smo sasvim jasno odredili ciljeve, a nakon toga se prilagodili i ušli u proces komunalnog i socijalnog infrastrukturnog uređenja. U pojedinim fazama činilo mi se da mandat nije pet nego 55 godina, i da je sve to skupa vrlo teško iznijeti, kaže Dragan Kankaraš, aktuelni predsjednik Opštine
Tivat, 1. februara - Tivatska politička scena je u znaku nagađanja ko bi sve mogao biti kandidat za gradonačelnika na izborima raspisanim za 29. mart. U ovom trenutku - jedino ime koje figurira je opozicionar Rato Brajković, predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije (bivša Srpska narodna sranka) lidera Andrije Mandića. Ostali se ne oglašavaju, mada "Pobjeda" nezvanično saznaje da koalicioni partneri koji vladaju najmanjom primorskom opštinom nemaju dilema: Dragan Kankaraš je bez konkurencije!
Dodatnu dozu izričitosti kada je ovakvo opredeljenje u pitanju daje im i činjenica što je aktuelni predsjednik Opštine ubjedljivo najpopularniji ovdašnji političar, iako ga "bije glas" impulsivnog, ali istovremeno i izuzetno istinoljubivog čovjeka. Čak je i pomenuti Brajković iskreno priznao da će "protiv Kankaraša biti veoma teško"...
Naravno, prvom građaninu Tivta gode komplimenti, ali je istovremeno i oprezan, ne toliko zbog eventualne konkurencije, koliko zbog sopstvenog stava prema vremenu koje je prošlo, obavezama i obećanjima koje je ispunio, a naročito prema vremenu koje dolazi. Raduje se, kaže, što može Tivćanima, nakon petogodišnje "vladavine", pogledati u oči, što ih nije dijelio ni po jednom osnovu, i što je sa saradnicima radio, u mjeri mogućeg, da grad ne bude puka prolazna stanica i jedno od dnevnih svratišta namjernika. Tivat je danas bitno drugačiji:
-Za nama je dobar period, jer smo savim jasno odredili ciljeve, a nakon toga se prilagodili i ušli u proces komunalnog i socijalnog infrastrukturnog uređenja, ističe Kankaraš. -U pojedinim fazama činilo mi se da mandat nije pet nego 55 godina, i da je sve to skupa vrlo teško iznijeti. Na sreću, imao sam uglavnom sjajne saradnike, veoma dobar tim koalicionih partnera, a u svim ključnim projektima i podršku najvećeg dijela opozicije. Veoma rijetko smo se bavili takozvanom visokom politikom, krupnim temama i ideološkim razmimoilaženjima. Ključne probleme svodili smo na ovdašnja lokalna, životna pitanja, i u najvećem dijelu, poslije detaljnih analiza, saglašavali se za njihovo razrješenje.