четвртак, 30. април 2009.

U Tivtu pocela gradnja prve zgrade u nautičko - turističkom centru


Kompanija „Adriatic Marinas“, koja u Tivtu na mjestu nekadašnjeg vojnog brodogradilišta Arsenal gradi nautičko-turistički centar „Porto Montenegro“, danas će početi izgradnju prve zgrade u novom kompleksu – poslovno-stambenog objekta nazvanog „Teuta“.Tim povodom, u 14 časova će na gradilištu biti održana prigodna svečanost.Iz „Adriaic Marinasa“ juče je saopšteno da je „Teuta” zgrada “niske spratnosti, visokog kvaliteta, dizajnirana u autentičnom mediteranskom stilu, sa tradicionalnim fasadama i modernim i elegantim enterijerom.”“Zgrada će imati 29 individualno dizajniranih apartmana i nekoliko različitih maloprodajnih objekata u prizemlju sa restoranima i radnjama. “Teuta” obuhvata privatno, uzdignuto dvorište sa bazenom, pejzažno uređenim prostorima i podzemnim parkingom. U prizemlju i okolini naselja nalazi se dijapazon prodavnica, marketa i drugih objekata sa svakodnevnim potrepštinama. Životni stil “Teute” i mogućnost iznajmljivanja nekretnina obogaćeni su prvoklasnim obezbjeđenjem i domarom koji je u zgradi na raspolaganju 24 sata za potpuni komfor stanovnika - navodi se u saopštenju. Ukupna površina poslovnog prostora u novoj zgradi, koja je smještena na južnom dijelu kompleksa budućeg “Porto Montenegra” u blizini mola I, iznosiće oko 700 kvadrata.Prvu zgradu u “Porto Montenegru” nazvanu po ilirskoj kraljici Teuti koja je imala ljetnjikovac u Tivtu, gradiće renomirana austrijska kompanija “Strabag”. Očekuje se da izgradnja objekta bude završena na jesen, a kompletno opremanje i uređenje “Teute” početkom ljeta naredne godine.“Adriatic Marinas” je na inostranom tržištu već počeo prodaju stambenog prostora u “Teuti” po cijenama koje iznose od 200 hiljada eura za relativno skromni jednosobni do 1,5 miliona eura za luksuzni četvorokrevetni penthaus - stan sa krovnom terasom i manjim bazenom. Tipični stan površine 113 kvadrata sa velikom terasom košta 550 hiljada eura. Uz svaki kupljeni stan dobija se i popust od 75 odsto za iznajmljivanje veza u marini „Porto Montenegro“, pa tako prosječan stan dolazi uz mjesto za privez 15-metarske jahte čije iznajmljivanje košta 5.885 eura za tri godine.Početkom juna biće otvorena prva faza nove marine koja obuhvata molo I i okolni akvatorijum gdje će biti ukupno 79 vezova za jahte od 15 do 100 metara dužine.

Proljećni hepening za mališane

Veliki proljećni hepening Dječjeg saveza Tivta pod nazivom „Šou mačka u čizmama“ biće održan večeras, u 18 časova, u velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu.
U bogatom muzičko-zabavnom programu učestvovaće djeca iz Tivta, Rožaja, Podgorice, Kotora i Herceg Novog, solisti Bojana Čelebić, Radmila Božović, Tripo Andrić, Emil Fetahović, Dora Škapul, Elma Košuta i Džemal Hot, kao i tivatske plesne grupe „Da Qui“, „Modest“, „Bellissima“, „Enigma“ i „Teodo“. Specijalni gosti programa su glumica Kristina Stevović i žongler Žarko Stanišić. S.L.